СБУ припинила поставки до армії несправної бронетехніки

05.02.2020 | 18:04
Photo Andrew Kravchenko

Фірма намагалася поставити для танків «беушні» запчастини і могла «нагріти» державу на  ₴2,5 млн

Служба безпеки України завадила поставкам до війська несправної бронетехніки.

Про це інформує пресцентр СБУ.

«Контррозвідка Служби безпеки України блокувала постачання несправних агрегатів на ДП «Харківський бронетанковий завод», який займається ремонтом і технічним обслуговуванням військової техніки для потреб української армії», - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що влітку 2019 року у межах виконання держзамовлення комерційна фірма із Запорізької області здійснила поставку трансмісій для танків Т-64 і Т-80. При цьому, держава мала сплатили за агрегати майже 2,5 млн грн.

Експертиза показала, що поставлені запчастини є технічно несправними. Встановлено, що замість відправлення нових комплектуючих комерсанти здійснювали «косметичний ремонт» танкових агрегатів, що вже були у використанні. Зокрема, зловмисники перебивали на них серійні номери, фарбували та намагалися видати за нову продукцію.

У межах відкритого кримінального провадження правоохоронці провели обшуки за місцями ремонту та зберігання неякісних деталей, а також у помешканнях фігурантів справи в Харкові, Мелітополі та Нікополі. Під час слідчих дій вилучено контрафактні запчастини для броньованої техніки, устаткування для фальсифікації серійних номерів, бухгалтерська документація, печатки та інші матеріали, що доводять незаконні оборудки.

Директору фірми-постачальника повідомлено про підозру у вчиненні злочину.

Фото Андрія Кравченка (вгорі)

Читайте також