В Україні випробували «БТР-морпіх» для Військово-Морських Сил

09.06.2021 | 10:53
Photo Andrew Kravchenko

Міністр оборони вказує на перспективність цього зразка та його необхідність для оборони України. Машина є виключно українською розробкою

Україна провела додаткові типові випробування БТР-4Е з покращеними характеристиками для подолання водних перешкод.

Про це повідомила пресслужба Міноборони України.

Розробка такої модифікації БТР-4Е обумовлена необхідністю комплектування підрозділів Військово-Морських Сил бронетехнікою для десантування з надводних десантних кораблів, прокоментував Міністр оборони Андрій Таран.

За його словами, у процесі випробувань машина продемонструвала очікувані характеристики та зарекомендувала себе відмінно. 

«Сучасний, багатофункціональний, грізний – це трьома словами характеристика такого варіанту виконання БТР-4Е», - сказав Таран.

«Після випробувань, - зазначив він, - ми вкотре пересвідчилися у перспективності цього зразка військової техніки та його необхідності для оборони України. БТР-4Е є виключно українською розробкою, що пройшла повний цикл від «чистого аркуша» до постановки на озброєння.

Міністр підкреслив, що основною відмінністю варіанту виконання БТР-4Е для потреб ВМС ЗС України від базового зразка є призначення для транспортування особового складу морської піхоти і їх вогневої підтримки в бою та здатністю цілодобово виконувати завдання в зонах помірно-холодного морського клімату.

Бронетранспортер БТР-4Е серійно випускається в Україні, планово надходить до підрозділів Збройних сил України.

Як відомо, у складі Військово-морських сил ЗСУ до кінця 2021 року буде сформовано дивізіон із 5 швидкохідних патрульних катерів типу Island. Ці судна були передані Україні у межах двостороннього співробітництва з США.

На знімку (вгорі): бронетранспортер БТР-4 розробки та виробництва Харківського КБ ім. Морозова (ХКБМ) на Міжнародній виставці озброєнь IDEX-2011 в Абу-Дабі (ОАЕ).

Фото Андрія Кравченка (угорі)

Читайте також