Завод ім. Малишева збільшив випуск танкових двигунів

24.03.2020 | 14:01
Photo Andrew Kravchenko

У концерні «Укроборонпром» заявляють, що це сталося завдяки правильним кадровим та управлінським рішенням

У лютому харківський завод ім. Малишева виготовив 10 танкових двигунів.

Про це повідомляє пресслужба Укроборонпрому.

Це рекордна за останній період роботи кількість танкових двигунів та найбільша завантаженість виробничих потужностей заводу з виготовлення двигунів за останні кілька років, йдеться у повідомленні

Зазначається, що вийти на такі показники на фоні загального падіння обсягів промисловості в країні вдалося завдяки правильним управлінським рішенням.

«Наприкінці минулого року за результатами відкритого конкурсу ми змінили керівництво заводу. У чіткій координації з Укроборонпромом нова команда запровадила ринкові підходи до організації виробничих процесів, контроль за кількістю та якістю продукції. У лютому ми побачили результати цих рішень – 10 нових танкових двигунів», - повідомляє пресслужба.

У лютому 2019 року ЗіМ випустив лише 4 таких двигуна. «Наше завдання тепер – тримати темп виробництва і забезпечити безперебійне виконання контрактів для інозамовників в умовах національного карантину та зачинених кордонів», сказав генеральний директор Укроборонпрому Айварас Абромавичус.  

У березні підприємство планує випуск ще 10 танкових двигунів в рамках контрактних зобов’язань. На заводі запевняють, що карантин поки суттєво не впливає на виконання плану І кварталу 2020 р., і відвантаження техніки замовнику відбувається без збоїв. 

Пресслужба зазначає, що на початку цього року бронетанкова галузь почала поступово нарощувати виробництво за різними видами продукції та послуг. За перші 2 місяці підприємства концерну бронетанкового дивізіону збільшили виробництво більш ніж удвічі порівнянні із аналогічним періодом 2019 р.

На знімку: виробничий цех заводу ім. Малишева.

Фото Андрія Кравченка

Читайте також