У Києві побили ветерана АТО, кавалера ордена Богдана Хмельницького

17.04.2020 | 11:24

Брата, який повідомив про побиття Віктора Симончука, вразили дії лікарів 17-ї лікарні Києва, куди був доправлений «швидкою» постраждалий

У Києві жорстоко побили учасника російсько-української війни танкіста Віктора Симончука, який за свої подвиги на фронті був удостоєний ордена Богдана Хмельницького.

Про це повідомив у Facebook двоюрідний брат Симончука Андрій Пархоменко.

За його словами, двоє молодиків вдарили по голові ветерана АТО і своє звірство зняли на відео.

«Били довго, за показами, біля 10 хвилин, після тупого удару в голову Вітя без свідомості упав на землю, а вони продовжили бити ногами по голові і всьому тілу і додумалися все це знімати на камеру, де вони зі словами – «смотрите как мы х*ярим дедушку», - написав Пархоменко.

«Віктор, - зазначи його брат, - у минулому боєць АТО, танкіст, був на передовій, та захищав нашу державу на протязі трьох років, за що був нагороджений у 2015 році орденом Богдана Хмельницького третього ступеня».

Люди викликали «швидку», постраждалий був доправлений лікарню, але найбільше Пархоменка вразили лікарі, які, як він пише, фактично виставили побитого фронтовика на вулицю.

«Дякувати Богу, якась людина викликала поліцію та швидку. Тепер те, що було далі, мене просто вразило. Він отямився у 17-й лікарні, був тверезий, казав лікарям, що йому дуже погано, і просив залишитись до ранку, але вони вручили йому довідку про те, що з ним все добре, і відправили ВНОЧІ без телефону, речей, грошей на вулицю, якимсь дивом він потрапив додому», - розповів Пархоменко.

Він зазначив, що у Симончука «перелом пальців, ребра, вибитий зуб та числені гематоми на голові, звичайно прийняли рішення лікувати в стаціонарі, вирішується питання оперативного втручання на голові».

Читайте також

Революція Гідності. Згадаймо головне

21.11.2021 | 12:28

Ніколи не кажіть, що ідеали Майдану сплюндровані, його надії не справдилися, а рішення не виконані. Це – неправда!  / Укрінформ підготував матеріал до видатної дати