Росія оголосила українського журналіста Муждабаєва терористом

23.05.2020 | 00:22

Кремлівська феміда вважає, що ведучий кримськотатарського телеканалу ATR «публічно пропагує тероризм»

Росія оголосила відомого українського журналіста Айдера Муждабаєва терористом.

Про це він повідомив у своєму Твіттері.

«Приймаю вітання! Тепер я, як і багато інших кримців та українців, офіційний терорист РФ. Дякую росіянам за таку нагороду, ціную, пишаюся. Слава Україні! Смерть ворогам!», - написав Муждабаєв.

При цьому журналіст оприлюднив документ, у якому його обвинувачують за статтею «Публічні заклики до здійснення терористичної діяльності, публічне виправдання або пропаганда тероризму».

Згідно із законами Росії, такі дії караються «штрафом від 100 тис до 0,5 млн рублів або у розмірі зарплати чи іншого доходу засудженого за період до 3 років або позбавленням волі терміном від 2 до 5 років».

«Тільки що дізнався, що Айдер Муждабаєв оголошений Російською Федерацією терористом. Шизонута бензоколонка з ядерною зброєю продовжує дивувати. Журналіста, який говорить правду, називають терористом. Це означає, що правда для них небезпечна, а говорити правду – це здійснювати теракт. У Кремлі пробили чергове дно», - прокоментував подію український політик Борислав Береза.

Читайте також

Революція Гідності. Згадаймо головне

21.11.2021 | 12:28

Ніколи не кажіть, що ідеали Майдану сплюндровані, його надії не справдилися, а рішення не виконані. Це – неправда!  / Укрінформ підготував матеріал до видатної дати