В Україні відкрилися курси з перепідготовки військових за програмою НАТО

17.06.2020 | 19:42
Photo Andrew Kravchenko

Через карантинні обмеження цього разу курси будуть проводитися в онлайн форматі за адаптованою програмою

В Україна розпочали роботу курси з перепідготовки професійних військових за програмою НАТО.

Про це повідомив Центр документації та інформації НАТО в Україні.

Офіційна церемонія відкриття 6 курсів, що реалізуються Програмою НАТО - Україна з перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців NATO in Ukraine відбулася 16 червня.

Зазначається, що з 2000 року НАТО підтримує Україну в реалізації Програми соціальної адаптації колишніх професійних військових, а також тих, хто невдовзі залишає військову службу та прагне отримати нову спеціальність у цивільній сфері. За час діяльності Програми курси проводилися у більш ніж 60 містах та селищах України. На даний момент близько 11 000 військовослужбовців пройшли навчання за Програмою НАТО та отримали нові спеціальності. Понад 75% з них успішно працевлаштувалися на цивільному ринку праці.

З огляду на існуючі карантинні обмеження, цього разу курси будуть проводитися в онлайн форматі за адаптованою програмою.160 військовослужбовців будуть проходити навчання, що дасть їм змогу отримати нові професійні навички і знання та підвищити їхні шанси на гідне працевлаштування після завершення військової кар’єри та успішну інтеграцію до цивільного життя.

У церемонії відкриття курсів, що проходила в режимі онлайн, взяли участь менеджмент Програми НАТО з перепідготовки військовослужбовців, представники Кабінет міністрів України , Cabinet of Ministers of Ukraine та Мінветеранів, керівники та викладачі навчальних закладів, які є партнерами Програми НАТО, а також представники регіональних військових комісаріатів, центрів зайнятості та інших установ, що займаються підтримкою ветеранів. Загалом до заходу долучилися 190 учасників з різних куточків України.

На знімку: українські військові проходять навчання на Яворівському полігоні. Після демобілізації у них є можливість пройти курси перепідготовки за програмою НАТО і отримати гідне працевлаштування.

Фото (архівне) Андрія Кравченка

Читайте також

Революція Гідності. Згадаймо головне

21.11.2021 | 12:28

Ніколи не кажіть, що ідеали Майдану сплюндровані, його надії не справдилися, а рішення не виконані. Це – неправда!  / Укрінформ підготував матеріал до видатної дати