Богдан Червак: вплив ЗМІ на євроатлантичний курс України є визначальним

21.06.2020 | 09:23
Photo Andrew Kravchenko

Держкомітет телерадіомовлення реалізує програму, покликану переконати суспільство у необхідності євроатлантичної інтеграції

Важко переоцінити роль засобів масової інформації у формуванні правильного ставлення суспільства до євроатлантичної інтеграції України.

Про це сказав в інтерв’ю виданню ARMIYA’UA перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак, підбиваючи підсумки вебсемінару «Співпраця Україна - НАТО. Регіональний вимір».

«Реалізувати мету Україна - НАТО неможливо без широкого залучення ЗМІ, у тому числі регіональних, які добре знають настрої людей і їхні очікування», - сказав Богдан Червак.

При цьому він вказав, зокрема, на одне із важливих завдань, яке ставить у з’язку з цим його установа.

«Нинішня програма, яку реалізує Держкомтелерадіо, відрізняється від усіх попередніх тим, що ставить за мету не тільки підвищити рівень обізнаності українців про НАТО та країни Альянсу, а й переконати суспільство у необхідності євроатлантичної інтеграції України», - зазначив Богдан Червак.

Ми знаємо, відмітив він, що ставлення до НАТО відрізняється в різних регіонах України. 

«Відповідно, слід враховувати особливості кожної області. Знаходити аргументи, переконувати за допомогою цифр і фактів», - наголосив перший заступник голови Держкомтелерадіо України.

У відеоконференції, яка тривала три дні (11-13 червня), брали участь близько 30 представників ЗМІ східних областей України. У ході семінару із журналістами спілкувалися 12 спікерів, серед них  керівники установ, експерти, аналітики.

На знімках: літак-винищувач з атомного авіаносця ВМС США «Гаррі Трумен» здійснює демонстраційний політ для урядової делегації України на одній із баз НАТО у Середземному морі, грудень 2015 року. Видання ARMIYA’UA працювало над висвітленням цього візиту та спілкування партнерів, зокрема, на тему оборонних можливостей Північноатлантичного альянсу.

Фото Андрія Кравченка

 

 

 

 

 

Матеріал підготував Володимир Кравченко, ARMIYA’UA, учасник відеоконференції «Співпраця Україна –НАТО. Регіональний вимір»

Читайте також

Революція Гідності. Згадаймо головне

21.11.2021 | 12:28

Ніколи не кажіть, що ідеали Майдану сплюндровані, його надії не справдилися, а рішення не виконані. Це – неправда!  / Укрінформ підготував матеріал до видатної дати