Співпраця «Україна - НАТО»: названо переможців конкурсу журналістів

07.07.2020 | 10:23
Photo Andrew Kravchenko

Організатори вебсемінару «Співпраця Україна - НАТО. Регіональний вимір» оголосили імена журналістів, котрі найкраще висвітлили задану тему

Серед переможців конкурсу – двоє харківських журналістів, які брали участь у відеоконференціях і представили свої роботи з указаної тематики.  

Про це повідомили виданню Depo.Харків у прес-службі Українського телерадіопресінституту (Київ).

У конкурсі, який проходив у червні, взяли участь представники ЗМІ східних областей України.

До трійки переможців увійшли: журналістка газети «Вечірній Харків» Ірина Стрельник та редактор видання ARMIYA’UA Володимир Кравченко.

Переможницею конкурсу також названо кореспондентку «Голосу України» Тетяну Пасову.

Імена авторів кращих публікацій були оголошені під час наступної відеоконференції «Співпраця Україна – НАТО. Регіональний вимір», яка пройшла 2-3 липня.

«Усі троє журналістів продемонстрували достатньо глибоку обізнаність щодо тематики Україна – НАТО та професійний хист і отримають відповідні нагороди», - прокоментував для Depo.Харків заступник директора Інституту, заслужений журналіст України Сергій Тихонов.

Крім того, зазначив він, після проведення циклу онлайн семінарів «Співпраця Україна - НАТО. Регіональний вимір», за підсумками проведених конкурсів, також будуть визначені кращі журналісти. «Ми не знаємо, як складатиметься ситуація з пандемією COVID-19 у Європі, але розглядається можливість організації поїздки наших переможців до Брюсселя восени цього року», - сказав Тихонов.

 

 

Заступник директора Інституту повідомив, що минулого року, за результатами медіаконкурсу з висвітлення питань співпраці України з Північноатлантичним альянсом, четверо переможців побували у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі.

Говорячи про вебсемінари для представників регіональних ЗМІ, Тихонов наголосив, що проведені відеоконференції дають можливість місцевим журналістам отримати найсвіжішу інформацію з обговорюваної тематики, знайти теми для аналізу та публікацій.

Він відмітив, що під час вебсемінарів із журналістами спілкуються фахівці провідних аналітичних центрів України, аналітики, експерти у сфері відносин України та НАТО, представники Альянсу.

 

 

Організаторами відеоконференцій «Україна - НАТО. Регіональний вимір» виступають Укртелерадіопресінститут та ГО «Центр розвитку Медіафорум» спільно з Центром інформації та документації НАТО в Україні.

На знімках: військові літаки з атомного авіаносця ВМС США «Гаррі Трумен» здійснюють демонстраційні польоти для урядової делегації України на одній із баз НАТО у Середземному морі, грудень 2015 року. Видання ARMIYA’UA працювало над висвітленням цього візиту та спілкування партнерів, зокрема, на тему оборонних можливостей Північноатлантичного альянсу.

Фото Андрія Кравченка

 

 

 

Читайте також