Кораблі НАТО готуються до навчань у Чорному морі та зайдуть в Одесу

10.07.2020 | 13:15
Photo Andrew Kravchenko

Присутність військових кораблів Північноатлантичного альянсу у цьому дуже чутливому морському регіоні зросла внаслідок агресивних дій Росії 2014 року

Кораблі Другої постійної військово-морської групи НАТО (SNMG-2) прямують у Чорне море і готуються до проведення навчань в регіоні.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на іспанське видання ABC.

З 30 червня Іспанія очолює військово-морську групу НАТО SNMG- в Середземномор'ї. Група на чолі з фрегатом Іспанії «Alvaro de Baza» складається з двох ескортних кораблів та двох протимінних кораблів з підвищеною готовністю.

«Чорне море є одним із традиційних районів розміщення SNMG-2, який група відвідує щонайменше двічі на рік, оскільки три країни НАТО та дві країни-партнери мають доступ до цього моря. Ця військово-морська присутність є ознакою згуртованості та солідарності між союзниками. Логічно, що присутність зросла внаслідок кримської кризи в 2014 році, але завжди з максимальною повагою до міжнародних стандартів, які регулюють присутність військових кораблів у цьому дуже чутливому морському регіоні», - заявив капітан іспанського флоту Мануель Агірре.

Кораблі візьмуть участь у військово-морських маневрах, організованих Болгарією.

Разом з ними у навчаннях візьмуть участь американський есмінець та три болгарські кораблі.

Пізніше кораблі НАТО відвідають Одесу. Через 21 день, як передбачено міжнародними договорами, кораблі залишать Чорне море.

Фото (архівне) Андрія Кравченка

На цю тему:

Безпека у Чорному морі стає для НАТО ще актуальнішою - Барбора Маронкова

Читайте також