Збройним силам України передали партію відремонтованих БМП

01.09.2020 | 16:33
Photo Volodymyr Kravchenko

На машини встановлено, зокрема, сучасні навігаційні системи, оптичні прилади та приціли вітчизняного виробництва

Збройні сили України отримали партію відремонтованих бойових машин піхоти.

Понад 20 одиниць БМП-1 та БМП-2 відремонтував та передав державному замовнику Житомирський бронетанковий завод, повідомляє пресслужба Укроборонпрому.

«Державне підприємство «Житомирський бронетанковий завод» передав державному замовнику чергову партію бойових машин піхоти після капітального та регламентного ремонту, зокрема – більше як два десятки БМП-1 та близько десятка БМП-2», - йдеться у повідомленні.

Підприємство відновило боєздатність усіх систем та агрегатів, замінило несправні прилади, перевірило роботу озброєння тощо.

Крім того, на БМП встановлено сучасні навігаційні системи, оптичні прилади та приціли вітчизняного виробництва. Додатково на машини встановили фари інфрачервоного випромінювання та освітлювальні фари з використанням сучасних діодних ламп. Частково на певних зразках відремонтованої техніки було використано гусеничні стрічки власного виробництва ЖБТЗ.

Житомирський бронетанковий завод займається виготовленням, глибокою модернізацією та капітальним ремонтом бойової та спеціальної техніки різних модифікацій: БМП, БРЕМ, БМД, а також машин на їхній базі.

На знімку: БМП на одному з блокпостів ЗСУ на Донбасі, літо 2014 р.

Фото Володимира Кравченка

Читайте також