Україна шукатиме кривавих терористів, яких Зеленський видав Росії

25.09.2020 | 19:49

Троє довічно засуджених були передані в рамках обміну полоненими, але їх хочуть бачити в українському суді

Харківський апеляційний суд оголосив у розшук засуджених на довічне ув’язнення

за кривавий теракт Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького та Сергія Башликова.

28 грудня 2019 року вони визнані винними у теракті біля Палацу спорту в Харкові у лютому 2015 року, внаслідок якого загинуло четверо людей, але були включені в обмін полоненими, ініційований президентом України Володимиром Зеленським.

Розгляд справи призупинений до затримання та доправлення терористів до суду, пишуть 25 вересня ЗМІ.

Адвокат потерпілих Олег Головков пояснив, що Дворніков, Тетюцький та Башликов порушили особисте зобов'язання, змінивши місце перебування та не повідомивши про це. Також вони мали з’явитися до суду на першу вимогу, але не зробили цього.

Як відомо, 22 лютого 2015 р. у Харкові під час мітингу, присвяченого пам'яті Героїв Небесної сотні та загиблих на Донбасі захисників України, біля Палацу спорту на проспекті Маршала Жукова було здійснено теракт.

Внаслідок вибуху на місці загинули відомий харківський активіст Ігор Толмачов та підполковник поліції Вадим Рибальченко. Згодом у лікарні померли 15-річний школяр Данило Дідик та 18-річний студент Микола Мельничук. Ще 9 людей отримали поранення.

28 грудня 2019 р.и Фрунзенський райсуд Харкова визнав винними у скоєнні теракту Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького та Сергія Башликова та призначив їм довічне ув’язнення. При цьому суд змінив усім трьом засудженим міру запобіжного заходу з тримання під вартою на особисте зобов’язання для проведення обміну полоненими з Росією 29 грудня 2019 р. та звільнив їх.

Читайте також

Революція Гідності. Згадаймо головне

21.11.2021 | 12:28

Ніколи не кажіть, що ідеали Майдану сплюндровані, його надії не справдилися, а рішення не виконані. Це – неправда!  / Укрінформ підготував матеріал до видатної дати