НАТО розгляне питання ПДЧ для Грузії у 2021 році

14.12.2020 | 13:30
Photo Andrew Kravchenko

Отримати План дій щодо членства в НАТО на саміті Альянсу 2021 року сподівається й Україна

Північно-атлантичний альянс 2021 року розгляне можливість надання Грузії Плану дій щодо членства в НАТО.

Про це пишуть грузинські ЗМІ з посиланням на спецпредставника генсека НАТО з питань Кавказу та Центральної Азії Джеймса Аппатурая.

«У НАТО дійсно активно триває дискусія про політику відкритих дверей ... Я, звичайно, не можу назвати точну дату передачі ПДЧ Грузії. Однак можу підтвердити, що тут, в НАТО, йде дійсно активна дискусія про політику відкритих дверей, і це не буде звичайною заявою, які ми робимо раз в три місяці», - сказав Джеймс Аппатурай.

За його словами, на саміті НАТО 2021 року реалізація політики відкритих дверей буде одним з питань, які обговорюються під час підготовки його комюніке.

Українські ЗМІ пишуть про те, що у штаб-квартирі НАТО на технічному рівні досягнуто згоди, що Грузія має підстави отримати ПДЧ найближчим часом. Одним з аргументів є те, що вимоги майбутнього Плану Тбілісі значною мірою виконав.

Як відомо, у Києві також активізувалися розмови про ПДЧ. Зокрема, нещодавно міністр оборони Андрій Таран заявив, що Україна сподівається отримати План дій щодо членства в НАТО в 2021 році на саміті Альянсу.

«Це стане практичним кроком та демонстрацією відданості рішенням Бухарестського саміту 2008 року», - зауважив міністр, звертаючись до послів країн-членів НАТО, а також представників структур НАТО в Україні.

На знімку: літак-винищувач з атомного авіаносця ВМС США «Гаррі Трумен» здійснює демонстраційний політ для урядової делегації України на одній із баз НАТО у Середземному морі, грудень 2015 року.

Фото Андрія Кравченка

На цю тему:

Порушений суверенітет не завадить Україні вступити до НАТО – Барбора Маронкова

Читайте також