У берлінській клініці Шаріте помер міський голова Харкова Кернес

17.12.2020 | 10:02

Чинний мер не з’являвся на люди з кінця серпня 2020 року і 25 жовтня на виборах утретє був обораний міським головою

У четвер вночі, 17 грудня,  у берлінській клініці «Шаріте» помер новообраний голова Харківської міської ради Геннадій Кернес.

Факт смерті багаторічного керівника Харкова підтвердили у міській раді.

У свою чергу, олігарх Павло Фукс, який називає себе другом покійного, у телеграм-каналі написав:

«Сьогодні вночі зупинилося велике добре серце мого найкращого друга Геннадія Кернеса. Наслідки коронавірусної інфекції дали серйозне ускладнення на роботу життєво важливих органів та систем його організму. Вічна пам'ять тобі, мій друже».

Як відомо, у клініці «Шаріте» Кернес проходив лікування від коронавірусу.

Геннадій Кернес не з'являвся на люди з кінця серпня 2020-го. На місцевих виборах 25 жовтня чинний голова був утретє обраний мером Харкова. За нього віддали голоси 60% харків’ян від близько 30% виборців, які прийшли голосувати.

9 грудня перша сесія Харківської міськради 8-го скликання визнала відсутнього на сесії Кернеса мером міста без складання присяги, посилаючись на те, що він уже давав присягу 24 листопада 2010 року як обраний тоді мер.

Харківський голова захворів на Covid-19 та двостороннє запалення легень. 10 вересня його госпіталізували до міської лікарню, а в ніч на 17 вересня – спецлітаком доправили до німецької клініки «Шаріте».

11 грудня надійшло повідомлення про те, що у нього відмовили обидві нирки.

Читайте також

Революція Гідності. Згадаймо головне

21.11.2021 | 12:28

Ніколи не кажіть, що ідеали Майдану сплюндровані, його надії не справдилися, а рішення не виконані. Це – неправда!  / Укрінформ підготував матеріал до видатної дати