Україна вимагатиме повернути викрадену в Луганську ікону

06.01.2021 | 13:10

Раритет був вивезений з окупованого Донбасу 2018 року через Росію та Сербію та подарований главі МЗС РФ Лаврову

Україна й надалі вимагатиме від Боснії та Герцеговини повернути ікону, викрадену в окупованому Луганську та подаровану главі Росії Кирилу Лаврову.

Про це поінформував мністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

«Українська ікона обпалила руки навіть досвідченим у цинізмі російським дипломатам, які від неї відхрестилися. Але пан Додік продовжує брехати, перевершуючи своїх старших друзів. Україна надалі вимагає повернення ікони» - написав Кулеба у Твіттер.

У вівторок, 5 січня, глава президії Боснії та Герцеговини Мілорад Додік на заявив журналістам, що поверне викрадену в Луганську українську ікону тим, від кого її отримав – але не Україні.

 

 

Додік заявив, що історія про ікону була сфабрикована в Боснії, і що Україна ніколи не порушувала питання про зникнення раритету.

Напередодні глава Асоціації ветеранів Армії Республіки Сербської повідомив, що ікона, яку Мілорад Додік подарував Лаврову, була вивезена з окупованого Донбасу 2018 року через Росію та Сербію.

Росія розпочала війну на Сході України навесні 2014 року, перед тим окупувавши Крим. За деякими підрахунками, більш як за 6 років агресії з окупованих територій до Російської Федерації вивезено матеріальних цінностей на десятки мільярдів доларів.

Фото Андрія Кравченка (внизу)

Читайте також

Революція Гідності. Згадаймо головне

21.11.2021 | 12:28

Ніколи не кажіть, що ідеали Майдану сплюндровані, його надії не справдилися, а рішення не виконані. Це – неправда!  / Укрінформ підготував матеріал до видатної дати