Харківська ЄС просить СБУ протидіяти спробам Росії маніпулювати історичною пам‘яттю

01.05.2021 | 21:21

День пам’яті та примирення, День Перемоги – не привід для перетворення цих дат у фетиш та побєдобєсіє

Харківська організація партії «Європейська солідарність» закликає Службу безпеки України протидіяти спробам Росії перетворити історичну пам’ять на боротьбу з українцями та незалежністю Української держави.

Звернення розміщений на офіційному сайті організації, повідомляє ARMIYA’UA.

«Звертаємося до Служби безпеки України з метою подальшої протидії ворожим методам, якими Російська Федерація намагається перетворити історичну пам‘ять на боротьбу з українцями та нашою Незалежністю», - йдеться у заяві.

Парторганізація вказує на те, що «з наближенням знаменної дати, яку по всьому світові відзначатимуть як День пам'яті та примирення з метою вшанування пам'яті жертв Другої світової війни, російські пропагандисти знову розпочинають спроби перетворити цю пам’ятну дату в фетиш та «побєдобєсіє» з абсолютно не притаманними справжнім історичним реаліям кліше та символами».

 

 

Вказується також, що «на сайті фонду «Русский мир» оприлюднено інформаційне повідомлення із закликом до громадян України брати особисту участь в онлайн-акції «георгіївська стрічка». А саму стрічку, за повідомленням на сайті, можна отримати, звернувшись із запитом, у соціальних мережах».

«Друга світова війна, - наголошують автори звернення, - це  велика трагедія для всього світу та, перш за все, пам’ять про тих, хто воював і загинув».

Читайте також

Революція Гідності. Згадаймо головне

21.11.2021 | 12:28

Ніколи не кажіть, що ідеали Майдану сплюндровані, його надії не справдилися, а рішення не виконані. Це – неправда!  / Укрінформ підготував матеріал до видатної дати