Європейська Солідарність: у Харкові не місце кривавому маршалу Жукову

13.05.2021 | 09:32

Представники «ЄС» вважають, що питання декомунізації – не формальна процедура, а публічне ставлення українського народу до радянського диктаторського режиму

Представники партії «Європейська Солідарність» протестують проти повернення Харкову імені радянського маршала Жукова.

Про свою позицію активісти заявили 12 травня під час пікетування Харківського окружадмінсуду, де Харківська міськрада оскаржує присвоєння колишньому проспекту Жукова імені українського генерала і дисидента Петра Григоренка.

«Черговий раз нам доводиться збиратися перед судом, щоб відстояти декомунізацію в Харкові. Вже втретє іде ця судова епопея, двічі всі суди на всіх рівнях винесли рішення та довели те, що неможливо, що б у Харкові проспект називався іменем Жукова», - заявив голова міської організації «ЄС» Олександр Яловол.

Він вважає, що представники міськради, навмисне приурочують свої дії до місцевих виборів: «Вчинили процесуальну диверсію, подаючи необґрунтовані клопотання, що не стосувалися самої справи».

«Наша позиція чітка. Ми заявили і на сесії міської ради: Петру Григоренку «так», кривавому маршалу Жукову – «ні», прокоментував події депутат міськради Ігор Ісаєнко.

Наступне засідання суду призначене на 19 травня.

Активісти заявили що й надалі протестуватимуть проти незаконних спроб утретє перейменувати проспект Григоренка.

Раніше, 25 лютого 2021 року,  «Європейська солідарність» Харківщини подала позов до Харківського окружного адмінсуду про визнання протиправним та скасування рішення Харківської міськради від 24 лютого 2021 щодо повернення проспекту імені Жукова.

Назву проспекту було змінено згідно із Законом «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Представники «Євросолідарності» вважають, що спробами повернувши ім’я Жукова на карту міста Харківська міськрада перевищує свої повноваження і тим самим порушує Закон «Про місцеве самоврядування в Україні».

«Нівелюючи низку законів України, в тому числі державну програму декомунізації, Харківська міськрада розповсюджує розкольницькі настрої в суспільстві, які загрожують незалежності, суверенітету, територіальній цілісності та національній безпеці нашій державі», - заявляла раніше «Євросолідарність».

На знімку: один з пікетів мешканців Харкова проти імені Жукова на карті міста.

Читайте також

Революція Гідності. Згадаймо головне

21.11.2021 | 12:28

Ніколи не кажіть, що ідеали Майдану сплюндровані, його надії не справдилися, а рішення не виконані. Це – неправда!  / Укрінформ підготував матеріал до видатної дати