Ірина Фріз про «серіал «Санкції», приїзд Блінкена до Зеленського та можливий хепі-енд

14.05.2021 | 09:23

Представниця опозиційної «Євросолідарності» висловила свою точку зору на політичні реалії в Україні

Народна депутатка України, голова Харківської «Євросолідарності» Ірина Фріз вважає, що тримісячні санкції проти нардепів від ОПЗЖ Тараса Козака та Віктора Медведчука схожі на демонстрацію серіалу «Санкції» замість «Свати» з незначними відмінностями.

«Пройшло 80 днів з запровадження РНБО санкцій проти Козака та Медведчука. Всі свідомі та з аналітичним складом розуму тоді казали – Ок, але де кримінальні справи, реальні дії? Але нас «годували» демонстративними заявами, демонстративними обшуками, демонстративними обіцянками. Одним словом, відбувалась така собі демонстрація серіалу «Санкції» замість «Свати» лише зі зміною сюжетної лінії. РНБО перетворився на ігровий майданчик для каскаду наступних епізодів, за якими попередній забувався одразу після перегляду останнього», - написала Фріз у Фейсбук.

За її словами, весь час після оголошення санкцій «зрадники України не соромилися провадити  свою антидержавницьку політику та вітати сепаратистів із забороненими в Україні святами»:

«Зухвало та нахабно вони демонстрували зневагу до української позиції щодо подій Другої Світової війни, всім своїм видом доводячи як далеко ці санкції від реальної для них загрози. І, можливо, так і далі б ішли паралельно – реальне життя та життя з «іграшкового офісу», поки в Україну не завітав Державний Секретар США Ентоні Блінкен».

Фріз нагадати, що санкції проти Медведчука були введені після зміни Адміністраціі Трампа на Адміністрацію Байдена: «І відносини між офісом Зеленського, з огляду на абсолютну відсутність у нього міжнародного досвіду та дипломатичних знань, з новою Адміністрацією президента США були, м’яко кажучи, напруженими, а вірніше – відсутніми».

Екс-міністр вважає, що «витверезливим» для Зеленського та його команди став головний публічний меседж Блінкена під час візиту в Україну, який «є вироком антуражній діяльності Зеленського»:

«Хочу сказати, що закони дуже важливі, але не менш важливе їх виконання. І те, що ми чули,  – український народ хоче бачити не тільки ухвалення законів, а й їх виконання, що включає і боротьбу з корупцією».

Мабуть, держсекретаря здивувало, що можна ухвалити стільки законів, і при цьому нічого так і не зробити», - зауважила Фріз.

«Зрозумівши, що США жартувати не будуть, і відеозвернення та замовні хвалебні статті на Байдена не діють, - вважає опозиційна депутатка, - Зеленський вирішив хоч щось починати робити реальне».

«Тому другому сезону серіалу «Санкції», - підсумувала Фріз, - ми маємо в першу чергу завдячувати нашим міжнародним партнерам, які не дають Зеленському зануритися в іграшкову діяльність і тримають того курсу, що обрав народ України – європейська та євроатлантична інтеграція».

«Сподіваємося разом на хепі-енд цього сезону, адже зло має бути покаране», - висловила своє припущення Ірина Фріз.

Читайте також