Патріоти добиваються створення у Харкові меморіалу Героям Небесної Сотні

27.07.2021 | 22:23
Photo Andrew Kravchenko

«Євросолідарність» сподівається, що в місті нарешті постане символ вшанування пам’яті загиблих під час Революції Гідності

Патріотичні сили Харківщини докладають зусиль задля створення в столиці Слобожанщини Меморіалу Героям Небесної Сотні.

Як повідомляє ARMIYA’UA, депутати фракції «Європейська Солідарність» в обласній раді спрямували частину обласної субвенції на встановлення пам’ятника у міському сквері Героїв Небесної Сотні.

Депутати сподіваються, що «питання увіковічення подвигу Героїв буде нарешті зрушене з мертвої точки».

В «Євросолідарності» інформують, що ще навесні цього року організація зверталася до Харківської міської та обласної рад з проханням виділити з місцевих бюджетів 960 тис грн для завершення проєктно-кошторисної документації проєкту Реконструкції скверу Героїв Небесної Сотні у Харкові.

Ситуацію прокоментував депутат «Європейської Солідарності» Ігор Ісаєнко.

«Вже сьому річницю ми маємо сквер Героїв Небесної Сотні в занедбаному стані. Зокрема, 5 років тому був проведений конкурс, за результатом рішення журі переміг ескіз ідеї пам’ятника «Журавлі» творчої групи під керівництвом Грєшнова Олександра. Відповідний проєкт пам’ятника був затверджений ще у 2018 році, але так і не був реалізований», - поінформував Ісаєнко.

В організації зазначили, що «Європейська Солідарність» «на програмному рівні опікується цим питанням і всіляко намагається сприяти появі пам’ятника у місті Харкові».

 

 

«Розраховуємо, що до кінця року проєктно-кошторисну документацію буде завершено і з наступного можна буде розпочати подальші роботи по облаштуванню цього знакового місця. Сквер Героїв Небесної Сотні в м. Харкові – символ вшанування пам’яті загиблих під час Революції Гідності, який ми маємо належним чином облаштувати у Харкові», - заявляють в «ЄС».

На знімку (внизу): Харків прощається із загиблим на Майдані в Києві Євгеном Котлярем, 24 лютого 2014 р. Фото Володимира Кравченка

Читайте також

Революція Гідності. Згадаймо головне

21.11.2021 | 12:28

Ніколи не кажіть, що ідеали Майдану сплюндровані, його надії не справдилися, а рішення не виконані. Це – неправда!  / Укрінформ підготував матеріал до видатної дати