Укроборонпром уклав з американськими компаніями три угоди на $2,5 млрд

01.09.2021 | 22:00
Photo Andrew Kravchenko

Ділові переговори пройшли у межах візиту до США президента України Володимира Зеленського

Державний концерн «Укроборонпром» уклав з провідними американськими оборонними компаніями три угоди про співпрацю на загальну суму 2,5 млрд доларів.

Про підсумки переговорів у США повідомила 1 вересня пресслужба концерну.

Зокрема, досягнута домовленіть щодо співпраці у розробці спільних проєктів та програм, організації досліджень та розробок з компанією Lockheed Martin Corporation.

Також концерн співпрацюватиме з одним із світових лідерів оборонних технологій компанією Harris Global Communications Inc., що входить до групи L3Harris Technologies.

Угода передбачає, зокрема, реалізацію спільних проєктів з постачання продукції в Україну, її подальшу інтеграцію у повітряні, наземні та морські системи.

Підписано угоду з компанією Global Ordnance, яка постачає оборонну продукцію до різних країнах світу.

Спільно з Day&Zimmermannlone Star LLC розроблятимуться проєкти з модернізації та створення нових виробничих потужностей із залученням іноземного капіталу для підприємств «Укроборонпрому».

«Досягнуті домовленості та підписані угоди виводять на новий етап співпрацю між нашими країнами у сфері ОПК та підтверджують зацікавленість американських партнерів у співробітництві з українською оборонкою», - прокоментував підсумки генеральний директор «Укроборонпрому» Юрій Гусєв.

Фото Андрія Кравченка

Читайте також