Будівництво літаків Ан-178 для Міноборони України триває за графіком - Гусєв

30.09.2021 | 19:54

Планер першого з трьох повітряних суден, які складає ДП «Антонов» для Збройних сил України, готовий на 80%

Виготовлення літаків Ан-178 в рамках контракту з Міністерством оборони України триває за графіком.

Про це поінформував генеральний директор державного концерну «Укроборонпром» Юрій Гусєв після ознайомлення з ходом робіт на держпідприємстві «Антонов».

«Сьогодні відвідав підприємство, аби переконатися: роботи з будівництва наших літаків для Збройних сил України тривають за графіком»,  - сказав Гусєв.

За його словами, «фюзеляж другого транспортного Ан-178 за контрактом з Міністерством оборони України буде готовий вже до кінця цього року».

Як інформує пресслужба Концерну, колектив «Антонова» працює у щільному графіку, щоб завершити складання головних вузлів та агрегатів для пілотного зразка у І кварталі 2022 року.

Сьогодні також триває робота і з фюзеляжем для другого Ан-178 із цього замовлення. У стапелі остаточного складання вже розміщено хвостовий відсік та відсік силової підлоги. Також відбувається монтаж панелей середнього відсіку, виготовлення центроплану та носової частини.

Літаки не матимуть жодного елементу, виготовленого у Російській Федерації, та є прикладом ефективного імпортозаміщення, наголосили в Укроборонпромі.

Читайте також