На Харківщині споруджують храм Свято-Миколаївського чоловічого монастиря ПЦУ - фоторепортаж

21.10.2021 | 23:59

Ктитором проекту зі своєю родиною виступає депутат Харківської облради, голова фракції «Європейська солідарність», кандидат у мери Харкова меценат Олександр Скорик

На Харківщині триває спорудження Свято-Миколаївського монастирського храму Православної церкви України.

Про це повідомив намісник Свято-Миколаївського монастиря ієромонах Феодосій (Ганзій).

За словами настоятеля майбутнього храму Святого Миколая Чудотворця, освячення основ нової культової споруди в селищі Ков'яги Богодухівського району місяць тому звершив Митрополит Київський та всієї України Епіфаній.

Урочисте закладення пам’ятної капсули у фундамент монастирського храму відбулося 20 вересня за участі предстоятеля ПЦУ Епіфанія, єпіскопату України, священства, фундаторів монастиря, представників місцевої влади, громадськості та вірних ПЦУ.

Отець Феодосій подякував бізнесмену, меценату та депутату Харківської обласної ради Олександру Скорику, який балотується в мери Харкова, за фінансування будівництва монастирського храму.

Настоятель монастиря поінформував, що зведення храму у Ков’ягах іде досить швидко.

«Робота кипить, з такими темпами щиро вірю, що наступна наша зустріч з Предстоятелем відбудеться вже за освяченням новобудови, й на Богодухівщині замайоріє ще один храм, де будуть молитися українською мовою, за Україну, за наших воїнів, за нашу незалежність», - написав у Facebook Олександр Скорик.

Кандидат на посаду Харківського міського голови виступає зі своєю родиною ктитором цього проекту.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Читайте також

Революція Гідності. Згадаймо головне

21.11.2021 | 12:28

Ніколи не кажіть, що ідеали Майдану сплюндровані, його надії не справдилися, а рішення не виконані. Це – неправда!  / Укрінформ підготував матеріал до видатної дати