Ювілейна X виставка озброєнь IDEX-2011 в Абу-Дабі

01.01.2015 | 16:04
Виставка IDEX-2011. Модернізований танк Т-72Б (Україна). Фото Андрія Кравченка

Головний експонат експозиції України на виставці IDEX-2011 - новий танк «Оплот», створений Харківським КБ ім. Морозова 

На виставці озброєнь IDEX-2011 в Абу-Дабі (Об’єднані Арабські Емірати) Україна продемонструвала натурні зразки нового танка «Оплот» (перший показ), танка Т-72Б з двигуном 5ТДФМ, бронетранспортера БТР-4 з двигуном 3ТД і бойовим модулем «Парус», бойової машини піхоти БМП-1М з бойовим модулем «Шквал», вантажного автомобіля «КрАЗ» 5233ВЕ.

На організованій Держкомпанією «Укрспецекспорт» експозиції була представлена продукція провідних підприємств оборонно-промислового комплексу Україну. Зокрема, ВАТ ДП ДАХК «Топаз», ВАТ «НПК Київський завод автоматики ім. Г. І. Петровського», ВАТ «НВП Аеротехніка-МЛТ», ВАТ ХК «АвтоКрАЗ», КП «Науково-виробничий комплекс «Іскра», ДП «Державне Київське конструкторське бюро «Луч», КП «Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. Морозова», ДП «НДІ комплексної автоматизації», ПП «НВПП «Спаринг-Віст Центр», ПП «Соріус». Продукція українських підприємств демонструвалася як у форматах натурних зразків, так і макетів і рекламних проспектів.

У ході виставки було організовано демонстраційний показ цих зразків військової техніки. Також на стенді ГК «Укрспецекспорт» були представлені макети протитанкових ракетних комплексів «Скіф», «Корсар» і «Бар'єр-В», макети пострілів з протитанковою керованою ракетою «Комбат» і «Стугна», макет безпілотного літального апарату контейнерного старту, прилади радіаційного контролю «Екотест», пістолети і гвинтівки виробництва КП НВО «Форт».

Крім того, демонструвалися моделі бронетранспортера БТР-3Е1, бронетранспортера БТР-4, бронетранспортера-тягача МТ-ЛБ в масштабі 1:15. Для більш повного ознайомлення з продукцією і перспективними розробками підприємств оборонно-промислового комплексу України відвідувачам та гостям виставки було запропоновано широкий вибір інформаційних та рекламних матеріалів.

На знімках: експонати України на ювілейній X Міжнародній виставці озброєнь IDEX-2011 в Абу-Дабі (Об’єднані Арабські Емірати, 20-24 лютого 2011 р.). Угорі - модернізований Україною танк-72; новий танк «Оплот», створений Харківським КБ ім. Морозова (ХКБМ); унизу - бронетранспортер БТР-4 (ХКБМ).

Фото Андрія Кравченка

Читайте також