В Україні розпочався суд над Януковичем

04.05.2017 | 10:03

Луценко: Генеральна прокуратура від імені держави Україна буде звинувачувати колишнього президента у державній зраді

Сьогодні, 4 травня, у Києві розпочався суд над колишнім президентом України Віктором Януковичем, який звинувачується у державній зраді.

Справу за обвинуваченням президента-утікача розглядає Оболонський районний суд міста Києва, передає кореспондент ARMIYA’UA.

«Генеральна прокуратура від імені держави Україна буде звинувачувати колишнього президента у державній зраді. Цей процес не лише про громадянина Януковича. Цей процес також про його кремлівських господарів, які використали як фіговий листок підписаний Януковичем документ для того щоби: окупувати український Крим; залити кров’ю український Донбас; спробувати поставити на коліна нашу державу», - заявив у відеозверненні до початку суду генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Справу щодо Януковича розглядає колегія із трьох суддів: голова суду Владислав Дев'ятко, судді Констянтин Васалатій та Максим Титов.

У залі суду перебувають представники обвинувачення та захисту.

Оновлюється

Читайте також

Революція Гідності. Згадаймо головне

21.11.2021 | 12:28

Ніколи не кажіть, що ідеали Майдану сплюндровані, його надії не справдилися, а рішення не виконані. Це – неправда!  / Укрінформ підготував матеріал до видатної дати