Уряду України - 100 років. У Києві пройшли урочистості. Фото

18.07.2017 | 11:19
Фото Andrew Kravchenko

Генеральний секретаріат Української центральної ради був створений 28 червня 1917 року в Києві на закритому засіданні Малої ради

Сьогодні виповнюється 100 років від дня створення Українського уряду.

Урочисте засідання, присвячене знаменній даті, пройшло у Києві під головуванням прем’єр-міністра Володимира Гройсмана у вівторок, 18 липня, повідомляє кореспондент ARMIYA’UA.

Крім нинішніх членів Кабінету міністрів, на засіданні були присутні колишні прем'єр-міністри Арсеній Яценюк, Леонід Кучма, Юрій Єхануров, Валерій Пустовойтенко та Євген Марчук.

Перший український уряд, який отримав назву «Генеральний секретаріат Української центральної ради», був створений 28 червня 1917 року в Києві на закритому засіданні Малої ради.

Генеральний секретаріат складався з 8 генеральних секретарів та генерального писаря. Головою і генеральним секретарем внутрішніх справ було обрано відомого письменника і політика Володимира Винниченка.

Фото Андрія Кравченка

Читайте також

Революція Гідності. Згадаймо головне

21.11.2021 | 12:28

Ніколи не кажіть, що ідеали Майдану сплюндровані, його надії не справдилися, а рішення не виконані. Це – неправда!  / Укрінформ підготував матеріал до видатної дати