Порошенко оголосив про участь у виборах президента України

29.01.2019 | 14:54

Про це чинний глава держави заявив на форумі «Від Крут до Брюсселя» у вівторок, 29 січня

Президент України Петро Порошенко балотуватиметься на другий термін на чергових президентських виборах, які відбудуться 31 березня 2019 троку.

Про це він оголосив у вівторок, 29 січня, під час виступу на форумі «Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом», повідомляє ARMIYA'UA.

«Почуття глибокої відповідальності перед країною, перед сучасниками, перед минулими і прийдешніми поколіннями спонукали мене прийняти рішення кандидувати ще раз на посаду Президента України», - заявив Порошенко.

«І я прошу у виборців мандату на те, - сказав він, - щоби гарантувати незворотність європейської і євроатлантичної  інтеграції, гарантувати незворотність нашої незалежності, щоб відновити територіальну цілісність країни, принести в Україну вигідний Україні мир, щоб завершити побудову сильної, успішної держави, здатної забезпечили порядок, добробут і безпеку кожного українця, бо добробут, порядок, і безпека, аж ніяк не менш важливі, ніж армія, мова і віра».

Станом на 14.00 вівторка, 29 січня, вже зареєструвано 22 кандидати на посаду президента України. Ними є Ігор Шевченко, Сергій Каплін, Валентин Наливайченко, Віталій Скоцик, Андрій Садовий, Віталій Купрій, Євген Мураєв, Анатолій Гриценко, Геннадій Балашов, Ольга Богомолець, Олександр Шевченко, Роман Насіров, Юрій Бойко, Олег Ляшко, Аркадій Корнацький, Олександр Вілкул, Юлія Тимошенко, Дмитро Добродомов, Олександр Мороз, Ілля Кива, Руслан Кошулинський та Олександр Данилюк.

Виборча кампанія стартувала 31 грудня 2018 року. Висування кандидатів триватиме до 3 лютого 2019 року. Кандидат або партія, яка його висунула, має внести грошову заставу у розмірі 2,5 млн грн. Реєстрація кандидатів триватиме до 8 лютого включно.

Фото сайту президента

Читайте також