Яценюк не братиме участі у виборах президента України

02.02.2019 | 17:54
Photo Andrew Kravchenko

Екс-прем’єр закликав Народний Фронт до перемоги на парламентських перегонах та можливості сформувати новий уряд України

Лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк не братиме участі у виборах президента України 31 березня 2019 року.

Про це екс-прем’єр-міністр України оголосив під час з'їзду «Народного фронту» у суботу, 2 лютого, передає кореспондент ARMIYA’UA.

«Я знаю позицію партії щодо необхідності брати участь у виборах президента, і я дякую вам за вашу щиру і відверту позицію. Я довго думав про це. Це не просте рішення. І це рішення не можна приймати з точки зору емоцій чи політичної кон'юнктури. Внаслідок масованої дискредитаційної кампанії, просто відвертої брехні, коли брехали кожному з вас, коли брехали 22% виборців «Народного фронту», коли брехали всьому українському народу, - сьогодні немає достатньої висоти, щоб виграти вибори Президента України в 2019 році. Я реаліст. І буде безвідповідально, щоб у таких умовах привнести розпорошеність та невизначеність для проукраїнської національної частини людей, які хочуть змін в країні. Я прийняв рішення, що ми повинні боротися за нову Верховну раду України, за перемогу на парламентських виборах і за формування нового уряду України. В це я вірю і я знаю, що ми це зробимо», - заявив Яценюк.

Промовляючи з трибуни, Яценюк наголосив, що головним завданням президента має бути подальша розбудова армії, оборони та безпеки країни, відновлення територіальної цілісності та вступ України до НАТО.

Політик вважає, що місія президента – «зробити Україну великою».

При цьому Яценюк критично висловився на адресу більшості кандидатів у президенти, назвавши їхні обіцянки «навіть не популізмом, а новим більшовизмом». На його думку, подібне вже привело Україну в минулому до величезних трагедій: втрати державності, голодоморів, знищення селянства та інтелігенції.

Лідер НФ закинув більшості кандидатів політичну неграмотність, незнання Конституції та відсутність усвідомлення відповідальності перед Україною.

«У Конституції не написано, що Президент займається зарплатами, пенсіями, інноваціями, інвестиціями, економікою, бюджетом. Практично жоден із кандидатів у президенти не прочитав українську Конституцію і не усвідомлює своєї міри відповідальності перед Україною і цим постом», - сказав Яценюк.

Він зауважив, що в списку кандидатів у президенти сьогодні вже велика кількість людей.

«Хто ці люди? Що вони вміють? Що вони знають? А Де вони були в 2014 році, коли країна падала? Що вони обіцяють?», - риторично запитав політик.

На з’їзді «Народного фронту» виступили також прем’єр-міністр Володимир Гройсман, голова парламенту Андрій Парубій та міністр внутрішніх справ Арсен Авакоков.

Фото Андрія Кравченка

Читайте також