Депутати схвалили перейменування Дніпропетровської області – Фото

07.02.2019 | 13:28

Назви областей, які містять імена комуністичних діячів, підпадають під закон про декомунізацію – їхнє використання заборонене

Парламент України підтримав ініціативу перейменування Дніпропетровської області у Січеславську.

Як передає кореспондент ARMIYA’UA, за це проголосували 240 депутатів.

Проти виступив проросійський Опозиційний блок.

У виступі з трибуни парламенту перший заступник голови фракції «Народний фронт» Андрій Тетерук засудив противників декомунізації.

«Тут «п‘ята колона» маніпулює питанням, чи закінчимо ми війну, голосуючи за перейменування. Я скажу чесно, цим війну із агресором, якого ви на своїх плечах завели, ми не закінчимо. Але ми закінчимо епоху комуністичної партії, ми заб’ємо цвях у труну комуністичної партії, яка тут катувала, вбивала та грабувала українців. Сотні й тисячі українців були закатовані комуністами», - сказав Тетерук.

На його переконання, «це і повага до наших славетних предків, це і повага до нашого історичного минулого, яким ми пишаємось. А головне – це важливий поступ у вільне і незалежне українське майбутнє, яке ми захищаємо із нашими військовими на фронті та всередині країни».

Законопроект щодо внесення змін до статті 133 Конституції України про перейменування Дніпропетровської області у Січеславську направлено до Конституційного Суду.

Читайте також