Завод ім. Малишева очолив новий генеральний директор

30.05.2019 | 08:17
Photo Andrew Kravchenko

Попереднього керівника звільнено з посади у зв’язку із завешенням дії контракту  

Гененеральним директором ДП «Завод ім. Малишева» – провідного виробника бронетехніки в Україні – призначено Олександра Чурсіна.

Згідно з рішенням Укроборонпрому, новий керівник приступає до обов’язків 30 травня 2019 р., повідомляє ARMIYA’UA з посиланням на прес-службу концерну.

Перед директором поставлене завдання «продовжити оновлення та модернізацію виробництва, забезпечити завантаження потужностей. Серед пріоритетів – забезпечити вчасну виплату зарплати та гарантувати дотримання належних соціальних стандартів для трудового колективу».

Раніше Чурсін обіймав посаду директора Дивізіону бронетанкової техніки Укроборонпрому, де координував діяльність майже двох десятків галузевих підприємств. Працював інженером-конструктором та головним інженером низки машинобудівних та науково-виробничих підприємств.

Попереднього гендиректора Олександра Хланя, який виконував свої обов’язки з 30 травня 2016 року, звільнено у зв’язку із завершенням контракту.

Довідка ARMIYA. ДП «Завод ім. Малишева» (м. Харків) – провідний виробник бронетехніки в Україні. У співпраці з Харківським КБ ім. Морозова та Харківським КБ з двигунобудування підприємство випускає сучасні зразки спеціальних гусеничних та колісних машин військового призначення, а також пропонує програми модернізації техніки, яка знаходиться на озброєнні багатьох країн світу. Основні напрямки виробництва заводу ім. Малишева: важка бронетехніка (танк «Оплот», БРЕМ-84, модернізація танків Т-64, Т-72, Т-54/55/62), легка бронетехніка (БТР-3У, БТР-4, БТР «Дозор-Б», модернізація БТР-60/70, БТР-50, БМП-2), бойові модулі для легкої бронетехніки. Завод ім. Малишева увійшов державного концерну «Укроборонпром» 17 листопада 2011 року через збитковість підприємства, основними причинами якої стали недостатнє фінансування заводу за держзамовленням та відсутність стратегічного менеджменту.

Фото Андрія Кравченка

Читайте також