Україна обговорила зі США питання закупівлі військової техніки

03.06.2019 | 17:09
Photo Andrew Kravchenko

Міноборони України може отримати право здійснювати прямі імпортні закупівлі

Представники оборонних відомств України та США обговорили питання реформування ЗСУ та підвищення прозорості у забезпеченні української армії озброєнням та військовою технікою.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

«Під час зустрічі сторони обговорили питання реформування та підвищення ефективності і прозорості процедур забезпечення ЗСУ озброєнням та військовою технікою, у тому числі з урахуванням надання оборонному відомству України права здійснювати прямі закупівлі за імпортом», - йдеться у повідомленні.

У зустрічі, яка відбулася в Києві 3 червня, взяли участь тимчасово виконуючий обов’язки міністра оборони України Іван Руснак та члени американської делегацією на чолі зі стратегічним радником США з питань реформування оборонно-промислового комплексу України Дональдом Вінтером.

Сторони також обговорили питання закупівлі озброєння та військової техніки за програмою уряду США «Міжнародні військові продажі».

Це перший візит Вінтера в Україну в якості призначеного стратегічного радника з питань реформування оборонної промисловості.

На знімку: делегація України під час перебування на атомному авіаносці «Гаррі Трумен» знайомиться з можливостями американської зброї. Грудень 2015 р.

Фото Андрія Кравченка

Читайте також