Військову прокуратуру виведуть зі складу Міністерства оборони

18.11.2019 | 22:47

Процес переходу відбудеться в рамках реформування органів прокуратури в Україні

Військова прокуратура змінить підпорядкування – вона вийде зі складу Міністерства оборони України та увійде до Генеральної прокуратури.

Про це заявив заступник генпрокурора - головний військовий прокурор Віктор Чумак.

«Військова прокуратура входитиме до складу Генпрокуратури, а не Міноборони. Всі види забезпечення прокурори теж отримуватимуть тут, за місцем роботи. А не так, як раніше: Міноборони їх забезпечувало, а прокурори його контролювали, що породжувало прямий конфлікт інтересів», - сказав Чумак.

За його словами, військові прокурори розслідуватимуть ті самі справи, що й зараз. Маються на увазі розслідування військових злочинів, злочинів у сфері нацбезпеки та оборони, в оборонному комплексі.

Процес переходу здійснюється в процесі реформування органів прокуратури в Україні.

Верховна Рада 19 вересня 2019 року ухвалила закон про реформування органів прокуратури, який зокрема ліквідує військові прокуратури. Закон передбачає зміни в системі прокуратури, зокрема створення Офісу генерального прокурора, обласних та окружних прокуратур.

В ході реформа будуть ліквідовані військові прокуратури, проте генпрокурор матиме повноваження створити за необхідності спеціалізовану прокуратуру.

Віктор Чумак був призначений головним військовим прокурором 11 вересня 2019 року.

Читайте також