Єлісєєв вважає, що Зеленський сформував уряд капітуляції

12.03.2020 | 17:14

Відомий дипломат гостро критикує діяльність нинішньої української влади

Останні заяви нового очільника уряду та міністра оборони свідчать, що у команди Зеленського немає чіткого бачення та плану дій із деокупації Донбасу та Криму.

Про це заявив радник п’ятого президента України Петра Порошенка Костянтин Єлісєєв в ефірі телеканалу «Прямий».

«Міністр оборони поставив під сумнів наш курс на інтеграцію до НАТО. Він сказав, що Україна не може виконувати і наближатися до стандартів НАТО. Вчора могли, а вже сьогодні не можемо. Але давайте не забувати, що у нас в Конституції чітко прописаний курс на інтеграцію в ЄС і НАТО», – сказав Єлісєєв.

«Нам потрібне чітке розуміння – що ми робимо з НАТО. Ми рухаємося, наближаємося до стандартів, адаптуємося чи ні?  Міністр оборони передусім політична фігура. І тому до того, що він говорить, дослухаються на Заході, і в Альянсі все це дійсно аналізують», – зауважив дипломат.

За його словами, зараз складається вся мозаїка.

«Декілька днів тому новопризначений прем’єр-міністр сказав: давайте постачати воду в Крим. Відбувся тяжкий бій, обстріляли наші позиції є поранені та загиблі. Мала бути миттєва реакція президента, а вона була через добу, а то й більше», – зазначив Єлісєєв.

«Зі всіх цих останніх заяв, складається враження, що в нас сформовано уряд капітулянтів. Подивіться, ми все готові здавати, ми готові ставати на коліна», – сказав Єлісєєв.

Дипломат назвав скандалом поїздку до Москви групи народних депутатів від «Опозиційної платформи – За життя».

Він також звернув увагу на зустріч у Мінську на черговому засіданні Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі керівника Офісу президента України Андрія Єрмака та заступника керівника Адміністрації президента РФ Дмитра Козака.

«Як тільки відбувається зустріч у Мінську, сьогодні принаймні, на фронті практично немає пострілів. Це ще одне свідчення того, що Москва тримає «руку на пульсі» і відбувається контрольована ескалація на Донбасі. Потрібно залякати? Будь ласка. Як тільки йдуть перемовини – ми не стріляємо, йдіть на якісь поступки», – зазначив Костянтин Єлісєєв.

«Корінь цього всього в тому, що у президентської команди або нової влади немає чіткого – що ми будемо робити на Донбасі і що ми будемо робити в Криму, яка стратегія деокупації. Це ключове», – резюмував дипломат.

Раніше народний депутат Микола Княжицький заявив, що сподівання Зеленського на «доброго» агресора Путіна ведуть країну до капітуляції.

Народний депутат фракції «Європейська солідарність» Ахтем Чийгоз заявив, що у Зеленського цілеспрямовано придушують усе, що вважається патріотизмом.

Джерело

Читайте також