Українська армія отримала партію модернізованих танків Т-64

26.03.2020 | 17:38
Photo Andrew Kravchenko

Укроборонпром інформує про нарощення випуску бронетехніки підприємствами концерну в умовах «вірусного» карантину

Львівський бронетанковий завод передав Міністерству оборони України шість модернізованих танків Т-64.

Про це інформує пресслужба концерну «Укроборнпром».

За словами директора підприємства Віктора Андрощука, ремонт та модернізація бронетехніки виконується за державним контрактом 2019 р., який має бути завершений до кінця II кварталу 2020 р.

Згідно з контрактом, ЛБТЗ відправив уже понад 50 одиниць відремонтованої та модернізованої бронетехніки – це танки Т-64 та Т-72, броньовані ремонтно-евакуаційні машини БРЕМ-1, а також броньовані гусеничні пожежні машини ГПМ-54.

В Укроборонпромі зазначили, що на початку 2020 р. всі підприємства бронетанкового дивізіону Концерну поступово збільшують виробництво різних видів продукції, попри національний карантин та перехід на частковий режим роботи.

«На фоні ситуації з корона вірусом ми не маємо забувати про обороноздатність країни, тому критично важливо, аби з підприємствами оборонпрому якнайшвидше було укладено договори і розпочалося фінансування в рамках нового ДОЗ, що уможливить безперебійне забезпечення наших Збройних сил необхідним озброєнням та військовою технікою, а підприємства – роботою», - сказав заступник гендиректора Укроборонпрому з бронетанкової, радіолокаційної та спеціальної техніки Концерну Ігор Фоменко.

Як повідомляла ARMIYA’UA, з початку року харківський завод ім. Малишева збільшив випуск танкових двигунів.

На знімку: модернізований вітчизняний танк Т-64 до рівня БМ «Булат» у цеху заводу ім. Малишева.

Фото (архів) Андрія Кравченка

Читайте також