За рік президентства Зеленський привів на державні посади понад 30 «кварталівців» - КВУ

16.05.2020 | 14:34
Photo Andrew Kravchenko

У Комітеті виборців наголосили, що майже всі ці люли раніше не працювали на подібних посадах

За рік президентства Володимира Зеленського державні посади отримали понад 30 людей зі структур 95-го Кварталу.

Про це інформує Комітет виборців України.

«Упродовж першого року президентства Зеленського понад 30 осіб, які раніше працювали в структурах «Студії Квартал 95», її дочірніх організаціях, надавали послуги компанії, співпрацювали із Зеленським на професійній основі, були знайомими, друзями, родичами Зеленського чи його оточення отримали державні посади. Із них 12 безпосередньо працювали в «Студії Квартал 95», - йдеться у повідомленні.

«Вказані особи, - інформує КВУ, - були призначені на посади помічників, заступників, керівників Офісу президента, отримали посади в органах безпеки України, в центральних органах виконавчої влади, стали членами наглядових рад, комітетів, були обрані на посади народних депутатів України».

При цьому наголошується, що «абсолютна більшість з них раніше не працювали на аналогічних посадах. Лише деякі мали досвід відповідної роботи, однак саме за час перебування на посаді Зеленського отримали значний поштовх у кар’єрі».

У КВУ нагадали, що, будучи кандидатом у президенти, Зеленський обіцяв призначати на державні посади професіоналів, а не знайомих. У виборчій програмі кандидата вказано, що «політики, пов’язані давніми образами, кумівством, бізнес-проектами, не здатні змінити Україну».

«Давні друзі та бізнес-партнери Зеленського отримали не лише посади в Офісі президента, але й місця в органах безпеки України, що безпосередньо підіймає питання їх профпридатністі для виконання поставлених завдань», - зазначив голова КВУ Олексій Кошель.

Українські ЗМІ пишуть, що у велику політику разом із Зеленським прийшли також кадри часів президента Віктора Януковича.

Володимир Зеленський здобув  перемігу на виборах президента України 2019 року – у 2-му турі його підтримали 73,22% українців. У своїй передвиборчій кампанії він обіцяв закінчити війну на Донбасі, перемогти корупцію, підвищити зарплати лікарям та вчителям, забезпечити «народовладдя» через референдуми з використанням новітніх технологій.

Фото Андрія Кравченка

Читайте також