100 фактів про НАТО: переможець конкурсу поїде до Брюсселю

10.07.2020 | 17:28
Photo Andrew Kravchenko

Протягом трьох місяців учасники радіоефіру відповідали на запитання про історію та завдання Альянсу, переможець отримав приз

Центр інформації та документації НАТО в Україні (ЦІДНУ) спільно з українською радіостанцією Країна ФМ оголосили переможця конкурсу «100 фактів про НАТО».

Про це повідомляє ARMIYA’UA з посиланням на Facebook Центру.

«Вітаємо переможницю радіоефіру Олену із Запоріжжя, яка дала найбільшу кількість правильних відповідей про НАТО та виграла поїздку до нової Штаб-квартири. Сподіваємося, що вона вже скоро побачить Брюссель», - написали автори проекту.

У ході конкурсу, який тривав три місяці, його організатори розповіли про 100 найголовніших фактів про Північноатлантичний Альянс.

 

 

У студії радіостанції Країна ФМ зі слухачами спілкується директорка Центру інформації та документації НАТО в Україні Барбора Маронкова

   ***

Коли утворилася організація НАТО, хто був її засновником, які країни об’єднує, які головні завдання вирішує і які принципи сповідує на цей час, нарешті, що сьогодні спільного в НАТО та України – на ці та багато інших запитань мали відповісти учасники радіоефіру.

Як і обіцяли організатори конкурсу, головний приз проекту отримав той, хто дав найбільшу кількість правильних відповідей.

ARMIYA’UA повідомляла про інші цікаві заходи, які організовує ЦІДНУ з різними партнерами в Україні. Зокрема, у червні – липні цього року спільно з Українським телерадіопресінститутом та ГО Центр розвитку «Медіафорум» було проведено цикл онлайнсемінарів «Співпраця Україна – НАТО. Регіональний вимір». На участь у відеоконференціях були запрошені представники ЗМІ східних та південних областей України. Журналісти також мали можливість взяти участь у конкурсі на тему співпраці України з НАТО та отримали відповідні нагороди.

 

 

На знімках угорі та внизу: військовий літак з атомного авіаносця ВМС США «Гаррі Трумен»  здійснює демонстраційні польоти для урядової делегації України на одній із баз НАТО у Середземному морі, грудень 2015 року. Видання ARMIYA’UA працювало над висвітленням цього візиту та спілкування партнерів, зокрема, на тему оборонних можливостей Північноатлантичного альянсу.

 

 

Фото Андрія Кравченка

Читайте також