У Штатах бачать, як потурити Путіна з України

23.09.2020 | 20:37

Волкер закликає допомогти самим росіянам збільшити тиск на вождя за агресію проти України, і це, на його думку, має подіяти

Президенту РФ Володимиру Путіну зараз не до війни, і його влаштовує нинішня ситуація на окупованому Донбасі.

Про це заявив колишній спецпредставник США в Україні Курт Волкер і дав кілька порад, як діяти Києву, пише «Голос Америки».

На думку політика, якщо всередині самої Росії збільшити для її вождя ціну за агресію проти України, він може припинити кровопролитну війну.

«Він не бачить необхідності в рішенні ситуації, він щасливий вести проти України гібридну війну низького рівня, яка послаблює Україну та відокремлює її від ЄС», - сказав Волкер про правителя Росії.

Він вказав на важливість збільшити для Путіна ціну його агресії проти України в самій Росії. Якщо США створять такі умови для господаря Кремля, зазначвив Волкер, то він може дійти висновку, що його політика стосовно України має занадто велику ціну.

«Це непопулярна ідея в Москві, коли вони бачать, що російські солдати вбивають українських цивільних чи українських солдатів. Люди не розуміють, чому російські солдати воюють проти їхніх братів в Україні. Саме тому Путін намагається тримати це прихованим, саме тому він не визнає відкритої військової операції, яку він там проводить», - наголосив дипломат.

«Всередині російського суспільства є тиск, - сказав Волкер, - і ми маємо посилити цей тиск стосовно війни в Україні».

Читайте також