Керівником Націоальної поліції України призначено Хатію Деканоїдзе

04.11.2015 | 18:42
Фото Андрія Кравченка

Радянська міліція відійшла у минуле, і в Україні з'явилася Національна поліція європейського зразка - Яценюк

Кабінет міністрів України призначив керівником Національної поліції радника міністра внутрішніх справ Хатію Деканоїдзе.

За призначення керівника нової силової структури було проголосовано на засіданні уряду в середу, 4 листопада 2015 р.

Це рішення – «одне з доленосних для майбутнього нової української поліції», зазначив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Керівник уряду відзначив особисту роль міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова у створенні нової поліції – «для того, щоб радянська міліція відійшла в минуле і в Україні з'явилася Національна поліція європейського зразка».

Прем’єр також зазначив, що під час розмови щодо призначення начальника Національної поліції з Президентом України Петро Порошенко підтримав цю ініціативу.

Новопризначена керівник Національної поліції назвала своїм

Заступником Деканоїдзе уряд призначив Олександра Фацевича, який до цього обіймав посаду в.о. начальника Департаменту патрульної поліції.

Одним з перших кроків на новій посаді Хатія Деканоїдзе назвала вирішення питання переатестації працівників міліції в поліцію.

«Атестація буде першим кроком. Дуже скоро ми почнемо конкретні кроки. Зараз ми працюємо над тестами, концепцією... Я вас запевняю, що конкурс-атестація буде прозорим та чесним - це найважливіше», - сказала Деканоїдзе.

Вона зазначила, що під її керівництвом відомство найближчим часом зосередиться на процесі створення нової патрульної поліції в 29 містах України.

Фото Андрія Кравченка

Читайте також