Яценюк закликав росіян створити державу, яка не буде загрозою для світу

24.01.2021 | 08:23
Photo Andrew Kravchenko

«Ви маєте шанс створити державу, яка не буде агресором, пугалом або парією серед цивілізованих народів»

Лідер партії «Народний Фронт», екс-прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав росіян позбутися путінської імперії і створити державу, яка не буде агресором та не нестиме загрозу цивілізованому світу.

З таким закликом український політик звернувся до учасників всеросійської акції 23 січня, які вийшли на вулиці міст з вимогами свободи опозиційному політику Олексію Навальному.

«Люди на протестах в Росії вимагають свободи Навальному.

Росіяни, ваші спроби марні, якщо не усвідомите найважливішого.

Вимога звільнити Навального правильна, але недостатня.

Свобода Навального залежить від свободи вас усіх. Повставайте за свободу для всіх.

Свобода вас усіх залежить від свободи всіх народів, проти яких воює Путін. Повставайте за свободу для всіх», - закликав Яценюк учасників всеросійської акції.

Український політик, країна якого вже сьомий рік зазнає агресії з боку путінської Росії, у своєму звернення до росіян наголосив:

«Свобода і щасливе майбутнє всіх наших народів, включно з вами, залежить від звільнення від путінської імперії та великодержавного шовінізму. Повставайте за свободу для всіх.

Зруйнуйте цю тюрму.

І тоді на свободу вийде не лише Навальний, а весь ваш народ.

Ви маєте шанс нарешті створити державу, яка не буде агресором, пугалом або парією серед цивілізованих народів».

Як повідомлялося, 23 січня в Росії прошла загальнонаціональна акція протесту проти арешту опозиціонера Олексія Навального. За деякими даними, у вуличних маніфестаціях взяли участь близько 40 тисяч громадян. Під час масових акцій протесту силовики застосували силу проти мітингувальників. Поліція жорстоко розігнала мітинги у Москві та інших містах. Загалом було затримано близько 4 тисяч учасників.

Фото Андрія Кравченка

Читайте також