Байден – друг України, і це відкриває для неї нові можливості - Лубківський

27.01.2021 | 19:37

Учасники дискусії Київського безпекового форуму обговорили перспективи розвитку відносин США та України після обрання президентом Джо Байдена

Обрання президентом США Джозефа Байдена є позитивною подією, і Україна має скористатися цим шансом.

На цьому наголосив під час онлайн дискусії директор Київського безпекового форуму, заступник міністра закордонних справ і дипломатичний радник прем’єр-міністра України у 2014-2016 роках Данило Лубківський.

«Джо Байден – справжній друг України. Він має прихильність до народу України і солідарність з ним. Він розуміє реалії нашої країни. Президентство Байдена відкриває нові можливості для нашого стратегічного партнерства», - сказав Лубківський.

Водночас, зазначив дипломат, «для співпраці з Україною нова адміністрація Сполучених Штатів потребує адекватного партнера, який поділяє її погляди і має таку саму стратегічну орієнтацію. І, що, мабуть, найважливіше – виконує свої обіцянки».

Лубківський наголосив, що дуже багато дипломатів, політиків та експертів готові зробити все можливе для того, «щоб використати шанс, який створює прихід нового президента Сполучених Штатів, і зміцнити стратегічне партнерство між Україною та Америкою».

Дипломат також нагадав, що під час передвиборчої кампанії Джо Байден та його команда оголосили про плани проведення глобального саміту з питань демократії.

Він наголосив, що «у програмі цього саміту особливий наголос має ставитися на питання агресії Росії проти України та наших сусідів, втручання Кремля у внутрішні справи інших держав, порушення прав людини в Криму та на Донбасі, що є дуже болісним і важливим питанням для України».

Крім того, на думку Лубківського, Захід має активніше протидіяти спробам авторитарних режимів  переслідувати демократичну опозицію, не лише в Росії, а й у Білорусі.

Київський безпековий форум – головний міжнародний форум України з проблем війни і миру, української та глобальної безпеки, заснований Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» 2007 року.

Читайте також