Путінська телемедійна машина в Україні зупинена – Яценюк підтримав Зеленського

03.02.2021 | 17:14
Photo Andrew Kravchenko

Народний Фронт вимагав закриття телеканалів кума Путіна ще у 2018 році. Яценюк вважає їх пропагандистськими рупорами Кремля

Екс-прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк привітав рішення президента Володимира Зеленського закрити прокремлівські пропагандиські телеканали в Україні.

«Президент Зеленський прийняв державне рішення закрити пропагандистські рупори Кремля, яке заслуговує на цілковиту підтримку», - заявив Яценюк.

«Це не засоби масової інформації, - вважає він, - а засоби масового ураження населення проросійською брехнею, маніпуляціями і дезінформацією».

Яценюк зазначив, що «фракція Народний фронт внесла постанову про такі санкції в парламент ще у 2018-му. Ми добилися її ухвалення у парламенті. Але тодішній президент цього не зробив».

«Треба боротися з російським впливом далі, виявляючи російську агентуру в державних установах, армії, органах безпеки, серед політиків і депутатів. Захищаймо державу!», - закликав лідер «Народного фронту».

Як відомо, 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО і тим самим фактично заблокував діяльність в Україні трьох телеканалів - 112, Newsone та ZIK. Ці телеканали пов'язують з одним із лідерів партії ОПЗЖ і кумом Путіна Віктором Медведчуком.

Фото Андрія Кравченка

Читайте також