В Україні створили Центр оборонних стратегій

08.02.2021 | 18:47
Photo Andrew Kravchenko

Незалежну аналітичну організацію очолив ексміністр оборони Андрій Загороднюк. До експертної групи Центру увійшли військові, аналітики, фахівці з оборонних питань, дипломати

В Україні створили Центр оборонних стратегій.

Нова структура моніторитиме оборонні реформи та розробку ключових державних політик, які впливатимуть на сектор безпеки та оборони.

Одним із основних завдань Центру є формування незалежних аналітичних спроможностей на рівні США та Британії, де такі організації є учасниками розробки державних рішень.

Правління Центру складається з відомих українських та закордонних експертів.

Очолив Центр ексміністр оборони Андрій Загороднюк. До складу увійшли експертка з міжнародних безпекових питань Аліна Фролова, експерт із управління державними активами Олексій Марценюк, ексміністр закордонних справ Володимир Огризко та експерт із економічної та енергетичної безпеки Олександр Харченко, а також провідні міжнародні експерти: експосол США в Україні Вільям Тейлор, Головнокомандувач ОЗС НАТО в Європі (1997-2000) генерал Веслі Кларк, ексрадник міністрів оборони України від Міністерства оборони Великої Британії Філ Джонс та професор факультету Досліджень війни Королівського коледжу Невіл Болт.

 

До основної експертної групи Центру входять десять військових, дипломатів та цивільних оборонних українських і міжнародних фахівців.

«Наша мета – створити потужну та авторитетну аналітичну організацію в Україні і забезпечити експертну допомогу формуванню державних політик із питань оборони. Ми пропонуємо професійні відповіді на складні питання та працюємо з тими, хто приймає рішення задля їх упровадження», - прокоментував подію Загороднюк.

У ЦОС також повідомили, що першим резульатом їхньої роботи є комплексний аналіз безпекової ситуації в регіоні Чорного та Азовського морів. Аналітичний звіт представлено профільним комітетам Верховної Ради та міжнародному експертному співтовариству, а також НАТО та військовим представникам країн-партнерів.

Центр оборонних стратегій (ЦОС) - українська незалежна аналітична організація, що об'єднує зусилля провідних українських та зарубіжних експертів для вирішення нагальних питань безпеки та оборони України, розвитку її відповідних стратегій та спроможностей, просування ключових реформ.

Укрінформ

На знімку: літак-винищувач з атомного авіаносця ВМС США «Гаррі Трумен» здійснює демонстраційний політ для урядової делегації України на одній із баз НАТО у Середземному морі, грудень 2015 року.

Фото Андрія Кравченка

Читайте також