США виділили Україні пакет військової допомоги на $125 млн

02.03.2021 | 21:30
Photo Andrew Kravchenko

Пентангон хоче посилити оборонні можливості України задля поліпшення сумісності з НАТО та ефективнішої боротьи з російською агресією

Сполучені Штати виділять Україні пакет військової допомоги на суму $125 млн., у тому числі у вигляді летальної зброї для захисту від російської агресії.

Про це поінформував речник Пентагону Джон Кірбі на брифінгу 1 березня.

«Сьогодні міністерство оборони оголошує про новий пакет допомоги обсягом $125 мільйонів у межах Ініціативи підтримки України у сфері безпеки, що включає підготовку, озброєння та навчання, щоби допомогти українським силам зберегти територіальну цілісність країни, забезпечити охорону її кордонів, а також поліпшити оперативну сумісність з НАТО», - сказав Кірбі.

Таким чином, зазначив він, США підтверджують свою прихильність забезпечувати Україну летальними озброєннями оборонного характеру, «щоб допомогти їй більш ефективно оборонятися від російської агресії».

Підтримка України з боку США закріплена у Законі про асигнування на потреби оборони Сполучених Штатів на 2021 рік (NDAA -2021). Згідно з документом, цього року Україні буде виділено $250 мільйонів.

Фото Андрія Кравченка

Читайте також