Президент США Байден назвав Путіна вбивцею

17.03.2021 | 15:43
Photo Andrew Kravchenko

Раніше новий глава Білого дому попереджав керівника Росії про можливу відповідальність за втручання в американські вибори

Президент США Джо Байден вважає президента Російської Федерації Володимира Путіна вбивцею і обіцяє, що той «поплатиться» за втручання в американські вибори.

Своє переконання він висловив в інтерв'ю телеканалу ABC News.

«Він поплатиться. Ми з ним довго розмовляли, я знаю його відносно добре. І розмова розпочалася з того, що я сказав: «Я знаю вас і ви знаєте мене. Якщо я доведу, що це сталося (втручання у вибори), то будьте готові», - сказав Байден.

Новий господар Білого дому розповів, що попереджав Путіна про потенційну реакцію США на втручання у президентські вибори ще під час телефонної розмови наприкінці січня 2021 року.

На запитання журналіста, чи вважає він Путіна вбивцею, президент США відповів ствердно.

«Вважаю», - Байден.

Водночас, він не уточнив, яке саме покарання чекає Путіна за втручання у вибори США.

Як повідомлялося, 16 березня американська розвідка оприлюднила звіт про втручання Росії та інших держав у вибори президента США 2020 року.

Згідно з розсекреченими даними, Росія намагалася вплинути на результати президентських виборів у США 2020 року, дискредитуючи Джо Байдена на користь тодішнього господаря Білого дому Дональда Трампа.

Фото Андрія Кравченка

Читайте також