Розвідка США заявляє про штучне походження коронавірусу

24.05.2021 | 14:10

Спецслужба тверджує, що троє китайських науковців з Ухані важко хворіли з усіма симптомами корона вірусу ще до появи інформації про Covid-19

Розвідка США заявила про штучне походження коронавірусу.

Твердження про це базується на даних секретного звіту розвідки США, які є в розпорядженні видання The Wall Street Journal.

У звіті, зокрема, вказується на те, що троє китайських науковців з інституту вірусології в Ухані важко хворіли з усіма симптомами коронавірусу в листопаді 2019 року ще до появи інформації про Covid-19.

Саме цей факт може свідчити про те, що походження коронавірусу є штучним, резюмує видання.

Водночас, передає CNN, директор Уханьскої національної лабораторії біобезпеки, яка є структурним підрозділом  Уханьского інституту вірусології, історію з лікарями називає «цілковитою брехнею».

Своєю чергою, керівниця національної розвідки США Авріл Гейнс стверджує, що розвідувальна спільнота не знає точно, де, коли і як первісно був переданий вірус Covid-19.

Всесвітня організація охорони здоров'я після свого розслідування констатувала, що ризик нещасного випадку був «надзвичайно низьким».

Як повідомлялося,  протягом періоду пандемії Китай засекречує свої дослідження про походження коронавірусу .

Станом на 24 травня у світі зафіксували понад 167, 5 млн випадків зараження коронавірусом. При цьому 148, 5 млн одужали, 3 478 355 померли.

Читайте також