Новим міністром України призначений Олексій Рєзніков

04.11.2021 | 11:02

Резніков був учасником судового процесу, результатом якого під час Помаранчової Революції стало скасування фейкової перемоги Януковича на президентських виборах

Верховна Рада призначила Олексія Резнікова міністром оборони України.

За це рішення на пленарному засіданні парламенту у четвер, 4 листопада, проголосували 273 народних депутатів, повідомляє ARMIYA’UA.

Резніков змінив на посаді міністра оборони Андрія Тарана, який був звільнений парламентом 3 листопада. Президент Володимир Зеленський того ж дня вніс до Верховної Ради подання про призначення Резнікова на посаду міністра.

Резніков з березня 2020 року працював віцепрем'єр-міністром - міністром з реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Третього листопада ВРУ звільнила його з цієї посади.

Юрист Резніков відомий своєю участю у судовому процесі, результатом якого під час Помаранчової Революції стало скасування фейкової перемоги на президентських виборах 2004 року Віктора Януковича.

У 2008-2014 роки Резніков був депутатом Київської міської ради VI скликання. Із червня 2014 року – депутат Київради VII скликання. Також обирався заступником міського голови - секретарем Київради. Із квітня 2016 року до вересня 2018-го обіймав посаду заступника голови КМДА.

У вересні 2019 року Резніков був призначений представником України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання збройного конфлікту на Донбасі за прямої і безпосередньої участі в ньому Росії. Із 5 травня 2020 року - перший заступник голови української делегації в ТКГ.

На цю тему:

Міністр оборони України Андрій Таран подав у відставку

Читайте також