Росія погрожує НАТО ядерною зброєю через Крим та Донбас - Times

02.04.2015 | 15:03

Британська газета Times опублікувала матеріал, у якому стверджують, що Росія пригрозила НАТО ядерною зброєю через Крим та Донбас

За даними видання, пише LB, в середині березня в Німеччині відбулася секретна зустріч російських і американських розвідників, де російська сторона відкрито погрожувала країнам Заходу.

Газета з посиланням на записи американських розвідників пише, що Росія допускає застосування ядерної зброї в трьох випадках: якщо Захід спробує повернути Крим Україні; якщо Захід почне постачати летальну зброю Україні для боротьби з терористами ДНР і ЛНР; якщо НАТО буде посилювати військове угруповання в країнах Балтії: Латвії, Литві чи Естонії. Учасники зустрічі з боку Росії дали зрозуміти, що говорять зі схвалення президента РФ Володимира Путіна.

При цьому прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков вже спростував дані британських ЗМІ. «Це класичний приклад істерії навколо демонізації нашої країни. Фактично самі накручують ситуацію в інформаційному плані, причому не керуючись якоюсь конкретною інформацією, а потім самі ж бояться того, що вони написали», - цитують Пєскова російські ЗМІ.

Раніше, Путін в інтерв'ю, яке увійшло в скандальний фільм «Крим. Шлях на батьківщину», говорив, що під час анексії українського півострова був готовий застосувати навіть ядерну зброю, якби знадобилося.

«Ми готові були це зробити. Я ж розмовляв з колегами і говорив їм, що це наша історична територія, там проживають російські люди, вони опинилися в небезпеці, ми не можемо їх покинути. Ви де перебуваєте? За тисячі кілометрів? А ми тут, і це наша земля! Ви за що хочете там боротися? Не знаєте? А ми знаємо. І ми на це готові», - говорив Путін.

Читайте також