Путін оголосив про визнання незалежності так званих Л/ДНР на окупованому Донбасі

21.02.2022 | 21:43

Президент Росії підписав відповідні укази та виступив з телевізійною промовою, яка тривала майже годину

Президент Володимир Путін оголосив про визнання Росією незалежності так званих Донецької та Луганської народних республік на окупованому Донбасі.

Церемонію підписання відповідних указів транслювали російські телеканали, повідомляє ARMIYA’UA.

«Вважаю за необхідне ухвалити давно назріле рішення – негайно визнати незалежність та суверенітет «ДНР» та «ЛНР». Прошу Федеральні збори РФ підтримати це рішення. А потім ратифікувати договори про дружбу та взаємодопомогу з відповідними «республіками», - сказав Путін.

У своїй промові президент РФ звинуватив Україну в зумисному загостренні нинішньої ситуації в ОРДЛО.

На його думку, Росія зробила все для збереження територіальної цілісності України.

Путін висловив погрози Україні, яка, як він вважає, провадить агресію на Донбасі.

У телевізійному звернення президент РФ, зокрема, назвав Українську державу «Україною імені Володимира Ілліча Леніна». Фактично він повторив свої попередні постулати про те, що Україну нібито створили вождь світового пролетаріату та керована ним партія більшовиків.

Говорячи про сучасну Україну, Путін негативно висловився щодо всіх її сфер життя. Російський диктатор назвав Українську державу «колонією з маріонетковим режимом».

Він вкотре виправдав окупацію Криму та вкотре заявив, що Україна становить загрозу Росії, особливо у разі входження в НАТО.

Російський диктатор піддав критиці, як він вважає, небажання Заходу прийняти кремлівські ультиматуми щодо запропонованих Москвою так званих гарантій безпеки.

Напередодні Держдума Росії звернулася до Путіна з проханням визнати незаконно проголошені «Л/ДНР».

Читайте також