Україна та Канада завершили переговори про створення зони вільної торгівлі

14.07.2015 | 21:24
Оттава, 14 липня 2015. Фото Андрія Кравченка

Документ підписано врамках візиту Арсенія Яценюка до Оттави

Україна та Канада підписали документ про завершення переговорного процесу щодо створення зони вільної торгівлі.

Як повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України, документ про завершення переговорного процесу щодо створення ЗВТ між двома країнами підписано 14 липня 2015 року в рамках робочого візиту прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка до Оттави.

Від імені уряду України документ підписала торговий представник України Наталія Микольська, від імені уряду Канади - представник Міністерства закордонних справ, торгівлі і розвитку Канади – директор департаменту доступу до ринків Марвін Хільдебранд.

Коментуючи подію, Яценюк наголосив, що підписання цього документа – це  «відкриття нової сторінки у двосторонніх відносинах України та Канади».

«Це має поглибити українсько-канадську співпрацю, збільшити наші двосторонні інвестиції. Це ще один крок до того, щоб зробити наші країни процвітаючими», - сказав Яценюк.

«У нас широкий порядок денний, потрібно робити наступні кроки», - додав він.

Від імені уряду України Яценюк висловив вдячність канадському уряду за всі зусилля на підтримку української держави.

Положення проекту Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою, зазначає прес-служба, забезпечують, зокрема, поглиблення торговельного та економічного співробітництва, в тому числі в частині торгівлі промисловими і сільськогосподарськими товарами, захисту інтелектуальної власності, регулювання державних закупівель.

Одразу після набуття чинності Угоди, Канада відкриє українським експортерам вільний доступ до 98% свого ринку товарів. Натомість Україна, перш ніж лібералізувати ринок, повністю скасувавши імпортні мита, матиме у розпорядженні перехідний період.

У довгостроковій перспективі для бізнесу Угода стане можливістю диверсифікації торговельних потоків, стане поштовхом до модернізації українських підприємств для виробництва товарів із високою доданою вартістю для експорту до Канади, йдеться у повідомленні.

На знімках: підписання документу про завершення переговорного процесу щодо створення ЗВТ між Україною та Канадою, Оттава, 14 липня 2014 р.

Фото Андрія Кравченка

Читайте також