Столтенберг: біля кордонів України залишаються десятки тисяч російських військ

26.05.2021 | 12:07

Російську агресію проти України генеральний секретар НАТО назав серед нинішніх безпекових викликів

Хоча Росія відвела частину військ від кордону з Україною, десятки тисяч російських військовослужбовців все ж залишаються, як і значна кількість озброєння.

Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг на зустрічі з прем’єр-міністром Естонії Каєю Каллас 25 травняв Брюселі, яка відбулася у межах підготовки до саміту НАТО, запланованого на 14 червня, повідомляє ARMIYA'UA.

«Хоча Росія відтягнула частину військ, десятки тисяч залишаються в Україні та навколо неї, а також значна кількість зброї», - поінформував Столтенберг.

Серйозне занепокоєння він також висовив з приводу того, що Росія продовжує обмежувати судноплавство у Чорному морі, зокрема в районі Керченської протоки.

Столтенберг наголосив, що НАТО продовжуватиме зміцнювати інструменти стримування та оборони і підтримуватиме своїх партнерів.

Як повідомлялося, у березні 2021 року Росія стягнула понад 100-тисячні війська на кордонах з Україною та на тимчасово окупованих територіях, на що різко відреагували в НАТО та Євросоюзі. Згодом Кремль оголосив про завершення «навчань» та про відведення військ. Незважаючи на це десятки тисяч військовослужбовців та російське важке озброєння залишаються поблизу кордонів України та в окупованому Криму.

Міністерство оборони України неодноразово повідомило, що збройні сили Росії продовжують нарощувати боєздатність на Донбасі.

На цю тему: Україна хоче отримати від НАТО розуміння чітких перспектив членства

Читайте також